Vier extra leefloners voor opruimen van textielberg

Het personeel van Den Azalee in Sint-Gillis-Waas krijgt er vier collega’s bij. Foto: gvdv

Vier extra leefloners voor opruimen van textielberg

Print
Sint-Gillis-Waas -

Het OCMW gaat samen met kringloopwinkel Den Azalee extra leefloners aanwerven om de berg ingezamelde textiel te sorteren.

De tewerkstelling van leefloners was een van de agendapunten op de jongste zitting van de OCMW-raad. ‘Een extra ploeg van vier personen wordt opgestart in samenwerking met Den Azalee en de Kringloopwinkel. Deze ploeg zal de enorme hoeveelheid textiel sorteren die binnen komt. De textielberg wordt opgesplitst in drie delen: nog bruikbare kleding, grondstof voor doorverkoop en echte afval voor het containerpark. In deze activiteit zitten eigenlijk drie functies: de hoeveelheid afval verminderen, extra tewerkstelling en goederen een tweede leven geven via de tweedehandslijn. Op die manier werken we aan zowel het milieu als aan sociale tewerkstelling. Uiteraard is het wel de bedoeling dat die mensen op termijn kunnen doorgroeien naar reguliere tewerkstelling.’ aldus voorzitter Eric De Keyzer (CD&V).

Ook het Preventieplan 2015-2019 kwam ter sprake. ‘Het opmaken van een preventieplan is een jaarlijks terugkerende oefening waarbij gekeken wordt waar het in het verleden bijvoorbeeld fout liep bij ongevalletjes, prikaccidenten, enzovoort’, zegt Eric De Keyzer. ‘Op basis daarvan maken we een actieplan om de ongevallen tot een minimum te beperken door het nemen van passende maatregelen.’

Stroomuitval

De raad boog zich verder over een mogelijke stroomuitval deze winter. ‘Het gaat om een reeks maatregelen die in ons woonzorgcentrum De Kroon en in de assistentiewoningen Kamerwijk worden genomen mocht de stroom uitvallen. Ik denk daarbij aan stroom uitschakelen, verlichting op minimum zetten, geen keukenactiviteit of wasmachines die draaien, geen mensen die in de lift geblokkeerd worden, enzovoort.’

De raad nam ook kennis van een schrijven van de FOD Economie. Daarin staat dat de aanvraag tot indexverhoging van de dagprijs in de assistentiewoningen met 0,06 euro per dag is afgewezen. De dagprijs blijft dus bij het oude.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio