© Archiefbeeld Patrick Hattori

Actiecomité voert strijd voor stadsbos Kauwendaal op

Buurtbewoners en natuurliefhebbers verzamelen op zondag 16 november voor een gratis begeleide wandeling door het stadsbos Kauwendaal in Mechelen. Ze voeren hun strijd tegen de plannen voor verkaveling op.

Sven Van Haezendonck

De plannen van sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt om een deel van het bos te verkavelen en te verkopen, botsen op weerstand in de buurt. "Het actiecomité 'Red Stadsbos Kauwendaal' wil de waardevolle biotoop in volle herfstglorie tonen en de plannen onder de aandacht brengen", luidt het.

De wandeling met een gids van Natuurpunt start om 14u op het voetbalveld, aan het einde van de Laathofstraat. Jonge wandelaars krijgen een gidsbeurt op kindermaat. Start- en eindpunt voor groot en klein is de pannenkoekenstand op het voetbalveld.

Het actiecomité 'Red Stadsbos Kauwendaal' vindt de argumenten van Woonpunt en het stadsbestuur niet overtuigend. In een opvallende infografiek doen de actievoerders hun bezwaren tegen de ontbossing nog eens uit de doeken: https://magic.piktochart.com/output/3167750-red-stadsbos-kauwendaal.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio