De Maan vaart nieuwe koers als beeldsmederij

“Vanaf dit seizoen presenteren wij onder de noemer ‘jong goud’ ook talent dat met beeld aan de slag wil gaan”, zegt Stef De Paepe. Foto: Patrick Hattori

De Maan vaart nieuwe koers als beeldsmederij

Print
Mechelen - Na een moeilijke periode begint De Maan in Mechelen hoopvol te timmeren aan een nieuwe toekomst. “Als beeldsmederij zetten wij meer in op beeld en nieuwe media, maar ook op diversiteit”, zegt artistiek leider Stef De Paepe.

Het vertrek van vertrouwd gezicht Willem Verheyden en de onzekerheid over subsidies. Altijd prettig zijn de voorbije maanden voor De Maan zeker niet geweest. “De provinciale subsidies waren al een stukje verminderd en wij hebben ook twee mensen moeten ontslaan. Van onze 250.000 euro Vlaamse subsidies zullen wij er wellicht zo’n 20.000 euro verliezen”, stelt De Paepe.

Toch wil hij het hoofd niet laten hangen of aan de klaagmuur staan. “We zijn nu met een kleiner team van zes vaste mensen, twaalf vrijwilligers en zo’n dertig freelance artiesten. De voorbije maanden hebben wij hard gewerkt. Of hoe een klein huis toch groot kan zijn”, vertelt de artistiek leider.

Kleine rode Eva

Vernieuwen is de rode draad. Zoals in Kleine rode Eva, de eerste voorstelling onder het nieuwe beleid. “En de eerste waarvoor ik als regisseur en auteur tekende, gesteund door een formidabele ploeg. Ik ben het team nog altijd dankbaar dat het mee wilde gaan in mijn zotte droom”, zegt Stef De Paepe.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio