Seniorenflats gepland op voormalige RVA-site

Print

Simulaties geven een impressie van de toekomstige seniorenflats, ontworpen door Tecro & Krea. Foto: GvA

Mechelen - Een Kempense projectontwikkelaar heeft in Mechelen plannen voor de realisatie van in totaal 44 seniorenflats. Voor een eerste project met 27 flats op de voormalige RVA-site aan de Populierendreef werd reeds een bouwaanvraag ingediend.

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) verhuisde naar moderner kantoren in de Stationsstraat. Sindsdien staan de oude gebouwen aan de Populierendreef leeg. Meer achterin in ’t Eitje en de Sint-Gommarusstraat is de site zelfs al jaren sterk aan het verkommeren. “Via een tussenpersoon zijn de gebouwen ons door de vorige eigenaar aangeboden. Het is de eerste keer dat wij een project willen realiseren in Mechelen”, zegt zaakvoerder Paul Bouwman van Grondinvest uit Mol.

Volledige nieuwbouw

Na overleg met de stad kiest de projectontwikkelaar voor de realisatie van serviceflats. “Omdat daar in streek blijkbaar grote nood aan is. Aanvankelijk was het onze bedoeling om de bestaande gebouwen gedeeltelijk te behouden”, geeft Bouwman aan. Maar omdat de gebouwen in te slechte staat verkeren, bleek dat uiteindelijk geen haalbare piste. “Zeker niet als wij willen voldoen aan de modernste eisen op het vlak van energie en duurzaamheid. Daarom hebben wij aan de stad vriendelijk gevraagd of een nieuwbouw ook kon”, vertelt de projectontwikkelaar.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio