© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2

Stany Crets filmt voor romantische komedie op Grote Markt

In de buurt van brasserie De Met op de Mechelse Grote Markt was er dinsdag heel wat bekend volk te zien. Er vonden opnames plaats voor Lee en Cindy C., de eerste bioscoopfilm van Stany Crets die hij ook zelf regisseert.

Sven Van Haezendonck

De opnames voor de romantische komedie zijn midden oktober gestart en lopen nog tot 20 november. Onder meer in zaal Gretry in Heffen werd er reeds gefilmd en binnenkort nog bij de plaatselijke Chiro. Maar gisteren streek de crew dus neer in hartje Mechelen, bij brasserie De Met op de Grote Markt.

Hoofdrolspelers

Hoofdrolspelers Ann Van den Broeck en Bert Verbeke blikten er enkele scenes in. “De Thuis-acteur is eind september gestopt met de musical 14-18 voor de opnames van de film. In het najaar van 2015 moet de komedie in de zalen komen”, zegt Isabelle Couvreur van Kinepolis Film Distribution.

Brasserie tot 's middags gesloten

Het draaien van de film lokte heel wat bekijks op de Grote Markt. Brasserie De Met was er zelfs tot ’s middags voor gesloten. “De opnames zijn dinsdagochtend om 5u gestart. Wij moesten alleen de zaal ter beschikking stellen, want de productie had zelfs voor een figurant gezorgd om ober te spelen”, vertelt Danny De Groof van De Met. In de zaak zijn ze al blij met een vermelding in de aftiteling. “Al is het natuurlijk altijd leuk als de zaak in beeld komt. Dat is toch een beetje reclame”, zegt De Groof nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio