© SVG

Rotonde veiliger voor fietsers

Het kruispunt van de Gravenstraat met de Kastelsedijk en de Boeretangsedreef in Dessel wordt het komende half jaar heraangelegd. In 2001 werd dit al eens gedaan, maar de situatie voor fietsers was er nog steeds onveilig. Een rotonde moet hierin verandering brengen.

Saskia Van Gestel

De gemeente Dessel laat het kruispunt van de Gravenstraat met de Kastelsedijk en de Boeretangsedreef vanaf 17 november volledig heraanleggen. ‘Om de veiligheid van de fietsers te verbeteren, hebben we samen met het studiebureau geopteerd voor de aanleg van een rotonde, zegt schepen voor Openbare Werken Herman Minnen (N-VA).

‘De rotonde wordt aangelegd in het bos op de hoek van het kruispunt. Verder ondergaat de Gravenstraat een asverschuiving en vanuit de Kastelsedijk zullen voorsorteerstroken ervoor zorgen dat het verkeer vertraagt. Daarnaast kunnen fietsers er gebruik maken van een volledig vrijliggend fietspad.’

De oppositie vindt dat de rotonde nog niet veilig genoeg is voor fietsers. ‘Nog beter zou de aanleg van een fietstunnel zijn’, zegt Michel Meeus (CD&V). ‘Met de ontsluiting van de nucleaire site zal er zeker meer verkeer passeren. Een fietstunnel is een must voor de veiligheid van de fietsers.’ Volgens burgemeester Kris Van Dijck is een fietstunnel niet realistisch qua kostprijs. Ook komt er volgens Van Dijck te weinig fietsverkeer over het kruispunt om er een dure fietstunnel te verantwoorden.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio