Reportagemaker uit Ranst geselecteerd voor grootste docufestival ter wereld

Foto: Marijn Sillis

Reportagemaker uit Ranst geselecteerd voor grootste docufestival ter wereld

Print
Ranst - Met zijn documentaire ‘Nathan - Free as a bird’ is reportagemaker Roel Nollet uit Ranst geselecteerd voor het International Documentary Film Festival in Amsterdam, het grootste festival in zijn genre.

Vorig jaar haalde journalist Roel Nollet (32) de internationale media met zijn reportage over Nathan Verhelst. De man uit Sint-Niklaas, die ooit geboren werd als Nancy, koos op zijn 44ste voor euthanasie. “Ons verhaal begon eind 2010, toen Nancy bezig was Nathan te worden”, vertelt Nollet. “Het plan was om een reportage te maken over die transitie, maar dat veranderde toen zijn borst- en penisreconstructie mislukte. Nathan had ooit gezegd: of ik word een man of ik stap uit het leven. Maar met die tweede optie had ik nooit rekening gehouden.”

De reportage raakt een gevoelige snaar, het euthanasiedebat borrelt op. Na een paar weken media-aandacht wordt het opnieuw rustig. Tot nu. Want de documentaire van Nollet, die met Redhorse Reporters zijn eigen journalistiek collectief heeft, werd geselecteerd voor het grootste documentaire filmfestival ter wereld. “Ik heb zelf lang getwijfeld of ik dit verhaal wel moest maken, Nathan heeft me overtuigd. Toen ik hoorde dat de docu geselecteerd was, trilde ik als een riet.”

Info: https://www.indiegogo.com/projects/nathan-free-as-a-bird 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio