Gemeente ruimt Eternit op

Aan het welles-nietesspel van asbestvervuiling op het fietspad tussen de Keizerstraat en de Irisstraat is een eind gekomen. Niet in maar naast de bedding werden resten van asbest gevonden. De grond wordt nu weg eschraapt.

Chris De Bruyn

“De voorbije dagen hebben gemeentearbeiders zestig ton afval van een historisch stort in de onmiddellijke omgeving van het fietspad weegevoerd”, legt schepen van milieu Servaas De Vries (Samen Anders) uit. Die vervuiling was er al aanwezig nog voor de gemeente de grond in eigendom kreeg. Maar bij de opkuis werd ook aan grondverzet gedaan om het fietspad door de velden te verleggen. Vrijdag bond gemeenteraadslid Bert De Keyser (CD&V) de kat de bel aan door te stellen dat vervuilde grond van de oude in de nieuwe fietsbedding werd gestort inclusief oud asbest dat er nog in aanwezig was. Op de gemeenteraad maandagavond was het woord tegen woord en benadrukte Servaes dat de technische dienst nergens een spoor van vervuiling had vastgesteld. Dat was zonder de foto’s van De Keyser gerekend.

Dinsdag trok Servaes zelf op onderzoek naar het gebied tussen de Keizerstraat en de Iristraat. “Er werd inderdaad asbest gevonden. Niet in het fietspad maar er wel juist naast. We zullen de grond daarom tot op een diepte van 20 centimeter afgraven en laten saneren”, aldus Servaes. Dat zal met de nodige spoed gebeuren en moet beëindigd zijn tegen de boomplantactie die er later deze maand plaats vindt. CDBR

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio