© AFP

-

Chris Horner (43) krijgt geen nieuw contract bij Lampre

De 43-jarige Chris Horner krijgt geen nieuwe contract bij Lampre-Merida. Dat maakte de Italiaanse wielerformatie dinsdag bekend op zijn website. ‘Op het einde van dit seizoen zendt Lampre-Merida de beste wensen en grote dankbaarheid naar de Amerikaanse wielrenner Chris Horner, voor het jaar dat hij bij ons doorbracht’, luidt het officiële bericht. Het seizoen van Horner viel grotendeels in duigen na een val net voor de Giro.

jtp

Na de opvallende overwinning in de Vuelta in 2013 tekende Chris Horner bij Lampre-Merida, maar dat werd geen geslaagd huwelijk. Net voor de start van de Giro van dit jaar kwam de Amerikaan ten val op training en moest een kruis maken over de Ronde van Italië. De Tour reed hij wel, maar daar eindigde hij pas op een zeventiende plaats.

‘In 2014 had Horner af te rekenen met vele onfortuinlijke incidenten, voornamelijk dan de vreselijke crash op training net voor de Giro. Om Chris dan toch te zien terugkeren en zelfs deel te nemen aan de Tour de France na een ernstige blessure, was dan ook een groot succes’, bewierookt Lampre-Merida de Amerikaan.

Einde carrière?

‘Desondanks, na het harde werk en door de omstandigheden kon Chris zijn echte potentieel nooit demonstreren. Lampre-Merida wil dan ook dankbaarheid tonen aan Chris voor zijn proactieve ingesteldheid, zijn passie voor het wielrennen en de vele opofferingen en inspanningen die hij voor het team deed tijdens het seizoen. Chris was een echte professional in elke zin van het woord. De youngsters konden dan ook veel bijleren van zijn ervaring.’

‘Het is jammer dat hij niet eerder naar Lampre is gekomen, dan hadden we een langere relatie kunnen opbouwen. Lampre-Merida wenst Chris het allerbeste in de toekomst.’ Het is voorlopig onduidelijk of de toch al 43-jarige Chris Horner er nog een jaartje bijdoet in het peloton.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.