Carpool herschapen in vuilnisbelt

Foto: Patrick Hattori

Carpool herschapen in vuilnisbelt

Print
Puurs - Meer en meer sluikstorters slaan toe op de carpoolparking in Puurs. Elke nacht dumpen verscheidene mensen er afval. Wegen en Verkeer moet al drie keer per week een vuilniswagen inzetten om alles op te ruimen.

De carpoolparking langsheen de N16 in Puurs is het gedroomd terrein voor sluikstorters. Meer en meer mensen dumpen er hun huisvuil. De jongste jaren nam het aantal gevallen van sluikstorten op de parking alleen maar toe. Dat gebeurde vooral nadat er besloten werd om de vuilnisbakken naast de pechstroken op de N16 weg te halen.

"Wij stellen inderdaad vast dat er massaal aan sluikstorten wordt gedaan op de parking. Een verklaring daarvoor is uiteraard de ligging van de parking: naast een gewestweg en vlakbij een autosnelweg. Wie iets wil storten gooit het op de parking, geeft gas en verdwijnt richting A12", zegt Peter Bruyninckx van het Agentschap Wegen en Verkeer.

"We zien het fenomeen van sluikstorten op de meeste carpoolparkings opduiken maar in Puurs gaat het om een ernstig probleem. De situatie er zelfs zo dat we de vuilniswagen drie keer per week moeten inzetten om alle afval en rommel op te ruimen. We stellen vast dat de sluikstorters vooral in de vroege uurtjes, op een moment dat het rustig is op de weg, toeslaan. De ene dag is alles weggehaald maar de ochtend nadien worden we geconfronteerd met een nieuwe lading afval."

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat nu toezichters inzetten die het afval doorzoeken op zoek naar gegevens van de sluikstorter. 

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio