© Patrick Hattori

Mechelse Curling Club organiseert open kampioenschap shortcurl

Curling wordt in ons land almaar populairder en dat vooral dankzij Curling Club Mechelen. Om mensen warm te maken voor de koude sport organiseert de vereniging een open kampioenschap shortcurl, een officieel onbestaande maar populaire variant.

Twee jaar geleden was Curling Club Mechelen de enige curlingclub van ons land. Nu zijn er ook curlingverenigingen in Turnhout, Gent en Lommel. Het Belgische nationale team, dat vanuit Mechelen uitgestuurd werd, haalde enkele weken geleden – zij het in de laagste poule – goud op het Europees Kampioenschap. Om het enthousiasme voor de sport nog meer aan te wakkeren, organiseert de Mechelse curlingclub nu een Open Belgisch Kampioenschap shortcurl.

“We geven regelmatig initiaties, waar veel mensen op afkomen. Maar daar merken we dat het vaak wat tijd in beslag neemt vooraleer mensen de slide-beweging onder de knie krijgen. Hoewel curling een heel toegankelijke sport is, tempert dat soms het enthousiasme”, vertellen bestuursleden Pieter Meijlaers en Timothy Verreycken. “Daarom organiseren we nu een wedstrijd shortcurl. Dat is min of meer hetzelfde, maar dan zonder de sliding.”

Klik hier voor mee info en om in te schrijven.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio