Buurt belooft te zullen strijden voor Park Spoor Oost

Een grote groene oase, gelijkaardig aan Park Spoor Noord. Die invulling moet het nu braakliggend terrein Spoor Oost, gelegen tussen Schijnpoort en muziekcentrum Trix, krijgen voor de buurtbewoners. Daar zullen ze met hand en tand voor strijden, zo beloven ze.

JoRo

Morgen vindt er overleg plaats tussen de buurtbewoners en schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA). De buurt wil de schepen in eerste instantie een aantal prangende vragen voorleggen. Zal de Sinksenfoor op korte termijn naar de site verhuizen en zo ja, moet de buurt zich dan verwachten aan een hoop drukte en lawaai?

De stad liet eerder al uitschijnen dat het van de site een multifunctionele plek wil pakken waar plaats is voor grote evenementen, parkeergelegenheid en ook groene ruimte. De buurt heeft alvast haar twijfels bij die ambities en vreest dat er weinig plaats voor een park zal overblijven. “We zullen er voor vechten om een nieuw Park Spoor Noord te verkrijgen”, zo maakt een van de buurtbewoners zich sterk. “Onze strijd zal hard zijn.”

Het overleg met de schepen vindt morgen, woensdag, plaats, maar de buurt heeft het gevoel dat ze hard heeft moeten sleuren om die ontmoeting vast te leggen. “Heel deze zaak hangt samen met Oosterweel en dat is ook allemaal niet zo transparant.”

Het Antwerpse stadsbestuur gaat woensdag ook het gesprek aan met de foorkramers. Ook zij hebben liever niet dat de Sinksenfoor naar de site in Borgerhout verhuist. Veel tijd om te talmen is er echter niet. Als de Sinksenfoor in 2015 alsnog zou doorgaan op Spoor Oost moeten de voorbereidende werken al stilaan aanvatten.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio