Gemeente onderzoekt camerabewaking

De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheid om (mobiele) camera’s in te zetten tegen allerlei vormen van overlast. Naast juridische problemen is er ook nog geen budget voor die eventuele camera’s.

Chris De Bruyn

Burgemeester Kristof Sels (N-VA) vindt dat een camera best nuttig kan zijn in de omgeving van dancing Rio. Daar is er overlast van wilplassers, sluikstorters en lawaaimakers. “De uitbater doet zijn best maar de portiers kunnen niet overal zijn en hebben geen bevoegdheid om buurtwachter te spelen op de openbare weg en dus wordt met de vinger naar de uitbater gewezen”, aldus Sels.

Naast toezicht en vaststelling ziet Sels voor een bewakingscamera ook nog een ontradend effect weggelegd. “We onderzoeken wel hoe zo'n camera moet gesignaleerd worden en past in de privacywetgeving.” Ook in de omgeving van Zaal Graaf d’ Elissem in Waver, die wordt geplaagd door wildplassers, sluikstorters en mensen die moeten braken, kan een camera nuttig zijn.

Of er op korte termijn camerabewaking komt in Katelijne is nog maar de vraag. “Wanneer we een duidelijk zicht hebben in die complexe materie moeten we nog op zoek naar budget “, aldus Sels.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio