© MARC GOYVAERTS/ GMAX Agency

-

Eén speeldag effectief en één met uitstel voor Hans Hannes (Dessel Sport)

Tweedeklasser Dessel Sport moet het in zijn volgende wedstrijd, op 8 november op verplaatsing bij Excelsior Virton, zien te rooien zonder middenvelder Hans Hannes. De club en de speler aanvaardden het voorstel tot minnelijke schikking van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om Hannes te schorsen voor twee speeldagen, waarvan één effectief en één met uitstel.

Ook moet Hannes een geldboete van 200 euro betalen. De sanctie is het gevolg van de rode kaart die Hannes kreeg in de competitiewedstrijd van afgelopen weekend, in eigen huis tegen Lommel United. Volgens het Bondsparket beging de speler toen ‘een fout die de fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar kon brengen.’

Ook over Woluwe-Zaventem-speler Kevin Ntika viel dinsdag een beslissing. Hij ging in een beloftenwedstrijd te hard in op een tegenstrever van Seraing United en krijgt daarom van de Geschillencommissie Betaald Voetbal een schorsing van twee effectieve speeldagen en 100 euro geldboete opgelegd.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL