© Wide

2-Spraak krijgt steun van bank

Project 2-Spraak heeft een cheque van 1.500 euro gekregen van de solidariteitsactie ‘Aandacht voor anderen’ van KBC. Personeelsleden van de bank kunnen sociale verenigingen waarin ze zelf actief zijn nomineren. Op basis van een dossiertje wordt dan gekeken naar de maatschappelijke relevantie van de genomineerde vereniging. En 2-Spraak kon de verantwoordelijken van KBC overtuigen.

Wilfried.defillet

Verantwoordelijke Jacques Thissen van het gelauwerd initiatief geeft meer uitleg: “2-Spraak is een project van de vzw Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad waarbij Nederlandstaligen en anderstaligen samen komen om met elkaar te praten. Er worden duo’s gevormd op basis van interesses. Deze duo’s komen in de loop van een jaar minimaal een uurtje per week samen en praten over doodgewone onderwerpen en dagelijkse gebeurtenissen.”

Door te praten verbeteren de anderstaligen hun kennis van het Nederlands. Sommige begeleiders nemen hun anderstaligen mee naar de bibliotheek of een museum of tonen hen de stad. De anderstaligen vertellen dan weer over hun land van afkomst en hun culturele gewoonten. Thissen besluit: “Af en toe groeit de samenwerking uit tot een echte vriendschap.”

Info: tweespraak@ymail.com

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio