Ook verstoorde huisvuilophaling door grote vakbondsactie

De grote vakbondsactie van aanstaande donderdag in Brussel kan ook gevolgen hebben voor de dienstverlening in Antwerpen. Onder meer de kinderopvang en huisvuilophaling zullen mogelijk niet normaal verlopen. Dat meldt de stad via een persbericht.

Jonas Rosquin

Op donderdag 6 november vindt een 24-urenstaking plaats van de drie grote vakbonden ABVV, ACV, ACLVB. Vele medewerkers van de stad Antwerpen staken waarschijnlijk mee. De stad meldt dat burgers best de dag zelf contact opnemen met de stedelijke dienst of locatie waar ze moeten zijn om te weten of die open is. De wachttijden kunnen door de actie langer oplopen.

“De stad doet haar uiterste best om de hinder tot een minimum te beperken. Enkel als het niet anders kan, zal een dienst gesloten worden”, zo staat te lezen in het persbericht. Er zijn nog twee andere stakingsdagen gepland: op maandag 24 november en maandag 15 december. De stad zal zich dan steeds op dezelfde manier organiseren.

Verstoorde huisvuilophaling

De vakbondsactie loopt van woensdag 22 uur tot donderdagavond 22 uur en heeft dus gevolgen voor de bewoners die donderdag als ophaaldag hebben of de nacht van woensdag op donderdag.

Tijdens de vakbondsactie bestaat de kans dat niet al het afval wordt opgehaald aan de volgende locaties:

  • district Ekeren
  • Borgerhout intra muros en de Seefhoek (postcode 2060)
  • het Kiel en het deel van Wilrijk dat daarop aansluit

De stad vraagt haar burgers daar om indien mogelijk hun huisvuil, of zeker het PMD en papier en karton, pas volgende keer buiten te zetten. Donderdag zal er geen ophaling gebeuren van grofvuil. Ook de containerparken blijven donderdag gesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio