© GVH

Ruim honderd jaar oude school krijgt nieuwbouw

Heilig Hartschool gaat tegen de vlakte

Meer dan honderd jaar bepaalden de gebouwen van de Heilig Hartschool het uitzicht van de Pastoor Steenssensstraat, maar nu gaan ze tegen de vlakte. Over anderhalf jaar huizen de 190 leerlingen in een nieuw complex.

gvh

“Enkele jaren geleden vierden we nog onze honderdste verjaardag en het was duidelijk dat de oude gebouwen aan renovatie toe waren. De aanvraag voor een nieuwbouw dateert al van 2001, dus we moesten dertien jaar wachten. Dan nog zijn we bij de gelukkigen die effectief een nieuwe school krijgen”, zegt directrice Anouk Smet.

“Zodra de werken over anderhalf jaar afgerond zijn, beschikken we in totaal over tien klassen en een zorgklas. Maar er komt onder meer ook nog een avontuurlijke speelplaats, die onze leerlingen zelf mochten ontwerpen. In afwachting zijn de kinderen ondergebracht in andere lokalen en in containers in de tuin van de school.”

Dat de werken effectief konden beginnen, is te danken aan een grote collectieve inspanning. “De voorbije weken, en de volledige vakantieperiode vorige week, waren leerkrachten en ouders druk in de weer om de kinderen onder te kunnen brengen in andere lokalen op school. Ook werd de werfweg klaargemaakt. Zonder al die helpende handen hadden we dit nooit gekund.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Waas&Dender.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER