© Mia Uydens

Vriendenkring Fatimacenter steunt kwetsbare Thaise meisjes

“Met onze kerstgeschenken bestrijden we de seksindustrie”

Originele sprookjespoppen, een houten schommelvespa, sieraden met echte parels: wie de komende feestdagen een geschenk wil afgeven dat niemand anders heeft, kan een kijkje nemen op de kerstbeurzen van vzw Fatimacenter. “En je doet er een goede daad mee, want je redt Thaise vrouwen uit de seksindustrie”, legt vrijwilliger Frans Vanneuville (62) uit.

kma

“Alles is begonnen toen we vijftien jaar geleden een stewardess uit Schilde-Bergen leerden kennen die materiaal meebracht voor thuisverkoop om een project in Thailand te steunen. Onze betrokkenheid groeide toen onze zoon hier verliefd werd op een studente uit Thailand. Intussen zijn ze gehuwd en wonen ze samen in Singapore.”

De vzw Vriendenkring Fatimacenter steunt intussen enkele projecten. Jaarlijks reizen Frans en Annita naar Azië. “In het Fatimacenter in Bangkok worden zwangere ex-prostituees opgevangen. De meisjes worden door pooiers geronseld in hun dorpen om zogezegd in een hotel te komen werken, maar belanden in bars. In het Fatimacenter kunnen ze bevallen en leren ze een beroep zoals secretaresse of kapster. Ze krijgen ook de kans om hun humaniora af te maken of te studeren. Wij kennen zo’n ex-prostituee die dokter is geworden. In hun atelier maken ze prachtige stoffen artikelen die wij verkopen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio