© BELGA

Kortrijk gaat in beroep in beker-soap, KBVB niet onder de indruk

KV Kortrijk tekent beroep aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de beslissing van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om Club Brugge op 3 december zijn wedstrijd tegen Kortrijk om de achtste finales in de Beker van België in eigen huis te laten afwerken. Dat maakten de Kerels dinsdag op hun website bekend.

vml

‘In overleg met onze raadsman heeft KV Kortrijk beslist om in beroep te gaan tegen de uitspraak die maandag gedaan werd’, zo staat op de website te lezen. Het beroep wordt aangetekend bij het BAS, zo verduidelijkte woordvoerder Jelle Brulez aan Belga.

'Geen rechtsgrond voor Kortrijk om naar het BAS te stappen'

Bij de voetbalbond zelf begrijpen ze niet goed wat de Kerels daarmee hopen te bereiken. 'In de uitspraak staat namelijk duidelijk vermeld dat er geen beroep mogelijk is', aldus Bart De Leener, Regulations Manager van de KBVB. 'Volgens ons is er dan ook niet echt een rechtsgrond om naar het BAS te stappen, aangezien die mogelijkheid niet voorzien is. Het enige wat KV Kortrijk zou kunnen doen, als het dan toch absoluut de beslissing wil aanvechten, is een kort geding aanspannen via een burgerrechtelijke procedure. Wij vinden de hele discussie trouwens een spijtige zaak, en hadden gehoopt om beide clubs te kunnen verzoenen met een wederzijdse oplossing. Maar dat is dus niet gelukt.'

Beker-soap blijft maar duren

De bekerwedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk werd geloot met als locatie het Jan Breydelstadion. Dat was in eerste instantie een probleem voor Club, omdat stadiongenoot Cercle ook die avond thuis moest spelen in diezelfde achtste finales. Cercle kon later zijn thuismatch verplaatsen naar de dag voordien. KV Kortrijk beweert echter dat zij het thuisrecht hebben op basis van het Bondsreglement.

Maandag verklaarde het departement reglement van het Uitvoerend Comité van de KBVB zich onbevoegd om de knoop door te hakken, waarna de voetbalbond besliste om niets te veranderen aan de kalender. Maar KV Kortrijk laat het hier dus niet bij.