© Joris Herregods

Primeur in Antwerpen: eerste glutenvrije bistro

Maandagavond opende Murni haar deuren voor een selecte groep genodigden. Initiatiefnemers Elke Vandormael en Guy Fontaine kozen voor een volledig gluten- en lactosevrij concept.

elbo

“Met deze bistro wil ik de negatieve vooroordelen die heersen rond gluten- en lactosevrije voeding de wereld uit helpen”, zegt Elke Vandormael. “Dat doe ik door een positief verhaal te brengen dat draait rond gezonde voeding.”

Medevennoot Guy vult aan: “Glutenvrije voeding smaakt ook gewoon lekker, om niet te zeggen beter. We zijn met dit concept trouwens de eerste in België en de tweede in Europa. De eerste, Vozars, behoort zelfs tot de top vijf van beste restaurants van Londen.”

De linkerkant van het Murni-pand is voorzien van tafels en stoelen voor de klanten die blijven eten. De rechterkant is gevuld met producten die bijdragen aan de filosofie van de bistro. Zo kunt u er onder andere terecht voor glutenvrije popcorn, ontbijtgranen en confituren. Centraal prijkt een verstoog met afhaalmaaltijden, bereid door Elke zelf.

Murni, Quellinstraat 47, 2000 Antwerpen, www.murnifood.com

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Stad.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio