© BELGA

Agressieveling had al maanden toegangsverbod in Carré

Soufiane A., de man die midden september met een wodkafles een meisje halfblind sloeg in discotheek Carré, was in het verleden ook bij andere incidenten in de Willebroekse dancing betrokken. Hij mocht er al maanden niet meer binnen, maar had die bewuste avond de controles kunnen omzeilen.

TDK

Een tijdje geleden trok de directie van discotheek Carré de lidkaart van Soufiane A. in. De Aalstenaar was toen in een schermutseling betrokken geraakt en kreeg te horen dat hij in de toekomst niet meer welkom was in de dancing.

Dat was niet echt naar de zin van Soufiane A. Hij probeerde met alle middelen opnieuw aan een lidkaart te geraken. En daar slaagde hij afgelopen zomer ook in: met de identiteitskaart van een vriend – iemand die goed op hem lijkt – liet hij zich opnieuw registreren. Maar korte tijd later kwam het bedrog aan het licht en werd A. opnieuw aan de deur gezet.

Klap met wodkafles

En nog raakte de Aalstenaar niet geleerd. In de nacht van 14 op 15 september klauterde hij ongemerkt tot op een terras en geraakte hij vervolgens de dancing zelf binnen. Enkele uren later takelde hij de twintigjarige Z.V. uit Antwerpen toe. Het meisje was er zo erg aan toe dat ze de rest van haar leven blind blijft aan haar rechteroog. Soufiane A. zelf blijft volhouden dat de wodkafles per ongeluk uit zijn handen is gevlogen en dat hij het meisje niet met opzet verwondde.

Lidkaart definitief kwijt

Dancing Carré wil voorlopig geen commentaar geven op het gerechtelijke onderzoek. “Vast staat wel dat wij er alles aan doen om herrieschoppers uit de zaak te weren”, zegt Hans De Smedt van Carré. “Alleen voor zware feiten wordt de lidkaart definitief ingetrokken. En ik kan bevestigen dat die maatregel werd getroffen bij de bewuste persoon.”

De advocaat van Soufiane A. erkent dat zijn cliënt in het verleden al bij incidenten in Carré betrokken was. “Maar ik wens wel te benadrukken dat Soufiane nog steeds over een blanco strafregister beschikt en dat hij uiteindelijk zelf naar de politie is gestapt.”

Soufiane A. gaat niet in beroep tegen zijn verdere aanhouding. Over een maand verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer in Mechelen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio