© GVA

Nieuw plan voor megaverkaveling op komst

Voor de megaverkaveling Manheuvels die door de inwoners van Geel-Bel werd afgeschoten en evenmin op gejuich van het stadsbestuur kon rekenen, dient de ontwikkelaar een aangepast plan in. Dat zou minder kavels inhouden.

Hans Otten

De privé-ontwikkelaar achter de geplande megaverkaveling Manheuvels in groene deeldorp Geel-Bel wil zijn oorspronkelijke plannen wijzigen. Die hielden een grootschalig project met bijna honderd wooneenheden in. Daartegen kwam massaal protest van de inwoners van Bel, waarna de gemeenteraad enkele maanden geleden ook unaniem het voorgestelde wegentracé verwierp.

Het was de bedoeling van het schepencollege het wegentracé, na een schorsing door de provinciegouverneur vorige maand, maandagavond opnieuw op de raad te brengen. Maar op het laatste nippertje werd het weer van de agenda gehaald.

De reden daarvoor is de brief waarin de verkavelaar liet weten een nieuw plan in te willen dienen. Dat zou minder kavels inhouden en ook aan enkele opmerkingen van de stad Geel tegemoet komen. Geel wil dat plan eerst bestuderen alvorens een nieuwe beslissing te nemen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio