Dossier Ford Genk

308 medewerkers moeten Ford Genk ontmantelen

Print
Genk -

De productieband valt eind dit jaar definitief stil, maar ruim 300 medewerker mogen ook volgend jaar nog aan de slag blijven. Die medewerkers zijn nodig om ontmanteling van de fabriek en de administratieve kant van de sluiting in goede banen te leiden.

Zo 273 arbeiders en 35 bedienden krijgen dus nog een tijdelijk contract aangeboden. Het zou gaan om kortlopende contracten, van in eerste instantie 3 maanden. Daarna wordt per maand bekeken hoeveel mensen er verder nog nodig zijn.

Een aantal van hen mogen zeker nog het hele jaar 2015 bij Ford Genk blijven. Dat geldt ook voor een aantal bedienden. Zij moeten de administratieve afhandeling van de sluiting verzorgen, zoals de overdracht van archieven en ander papierwerk naar de andere Ford-vestigingen.

Om dit hele proces van de ontmanteling te ondersteunen, zal ook de hulp worden ingeroepen van de Ford-werknemers in de vestiging van Lommel (Ford Proving Ground). Op 1 januari 2016 zullen uiteindelijk alle huidige werknemers de site van Ford Genk verlaten hebben. Zij blijven uiteraard genieten van hetzelfde premiestelsel als collega’s die dit jaar al vertrekken.

Alle medewerkers hebben ondertussen hun ontslag gekregen en kunnen rekenen op een vertrekvergoeding.

De productie bij Ford Genk is de slotfase ingegaan. Vorig jaar werd al bekend dat de fabriek eind 2014 de deuren sluit. De laatste Mondeo rolde in september van de band. De S-Max en de Galaxy worden wel nog gemaakt.