© Chris VAN ROMPAEY

De Kikker blijft nu toch open

De buitenschoolse kinderopvang De Kikker blijft nu toch bestaan. Eerder liet uitbater Wim Obbers weten dat hij er op 19 december zou mee stoppen. De vzw Tarag zorgde onverwachts voor een oplossing.

Chris Van Rompaey

Wim Obbers opende in twee lokalen van het klooster van de Zusters Heilig Hart van Maria op 1 juli de buitenschoolse kinderopvang De Kikker, een kleinschalig initiatief voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Kind en Gezin erkende De Kikker en beloofde een subsidie voor veertien opvangplaatsen.

“In september liet Kind en Gezin me weten dat er onvoldoende budget was om de subsidie uit te betalen. Het gaat in mijn geval om een bedrag 8106 euro per jaar. Zonder die subsidie verdien ik hier het zout in de pap niet en daarom heb ik de ouders ervan op de hoogte gebracht dat ik De Kikker op 19 december zou sluiten. Enkele ouders startten daarop een onlinepetitie.”

“Ook Hilde Ceulemans van de vzw Tarag, een thuisbegeleidingsdienst, vernam via de petitie de sluiting van De Kikker. Na een onderhoud werd beslist dat de buitenschoolse kinderopvang De Kikker een onderdeel van vzw Tarag wordt en dat ik als loontrekkende bij Tarag in dienst treed. Dankzij Tarag kan De Kikker dus blijven bestaan. Voor de ouders en de kinderen verandert er niets.”

www.kinderopvangdekikker.beMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio