© Belga

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Westerlo zakt uit top-6 na pijnlijk thuisverlies tegen Moeskroen

Moeskroen-Péruwelz heeft na twee maanden zonder zege nog eens aangepikt met de drie punten. In het Kuipke ging Westerlo met 1-3 voor de bijl dankzij klasbakken Anice Badri en Abdoulay Diaby. Voor Westerlo was het de eerste nederlaag in 41 thuiswedstrijden met inzet. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

wic

De strijd der promovendi Westerlo en Moeskroen-Péruwelz stond vooral in het teken van wraak. Op de vorige speeldag waren de twee allebei met een ruime score onderuit gegaan (Westerlo met 4-0 bij Oostende, Moeskroen-Péruwelz met 1-4 tegen Club Brugge). Maar een erg furieus begin va de wedstrijd leverde dat niet op. Het spel verzandde in wat getik op het middenveld tot Kevin Koffi de bal na een voorzet voor zijn voeten kreeg. Vanuit een scherpe hoek kon hij echter niet anders dan recht op de goed uitgekomen De Vlamynck knallen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Westerlo

Moeskroen-Per.

Drie minuten later was het wel prijs voor de schuchter aandringende thuisploeg. Een slechte voorzet van Aoulad werd door rampzalig verdedigen van Benjamin Delacourt de ideale voorzet voor Maxime Annys, die de bal wel knap in de verste hoek binnenknalde. Moeskroen op achtervolgen aangewezen. De zusterclub van Lille had tot dan toe nog niets kunnen klaarmaken. Twee maanden zonder zege en de 1-4 pandoering tegen Club Brugge hadden de Henegouwers duidelijk geen goed gedaan.

Gelijkmaker geeft Moeskroen vleugels

Maar Moeskroen-Péruwelz heeft met de razendsnelle Abdoulay Diaby wel nog steeds een echte prijsschutter in huis. Tot vandaag moest hij alleen de geblesseerde topschutter van Westerlo, Frédéric Gounongbe, nog voor zich dulden. Maar nadat hij Christian Dorda er op enkele meters helemaal afliep, kon hij uit het niets de 1-1 binnentikken.

De gelijkmaker net voor rust gaf Moeskroen vleugels. Spits Roy Contout had een slecht weggewerkte voorzet enkele minuten na de pauze altijd moeten binnentikken, maar de routinier miste onbegrijpelijk. Het bleek slechts uitstel, want toen Mbemba twintig minuten voor tijd makkelijk Keivn Geudens opzijzette, was Anice Badri de Westerlo-verdediging te snel af. Hij tikte de 1-2 knap binnen. Tot overmaat van ramp bleek centrale verdediger Kenneth Schuermans zich in diezelfde fase geblesseerd te hebben. Hij moest een tik incasseren van een ploegmaat, die net zoals Badri en Schuermans zelf naar de bal ging.

Badri maakt het helemaal af

Westerlo, dat al veertig thuiswedstrijden met inzet niet meer verloren had, voelde de bui al hangen. Het trok nog massaal naar voren, maar De Vlamynck keepte een autoritaire wedstrijd. Drie minuten voor tijd mocht Badri het met zijn tweede van de avond helemaal afmaken. Op een scherpe counter knalde hij de beslissende 1-3 hard overhoeks voorbij Van Langendonck.

Westerlo laat zo de kans liggen om terug naar de zesde plaats te springen, waar nu Standard prijkt. Het blijft hangen op de zevende plaats. Moeskroen-Péruwelz kon de drie punten wel gebruiken en springt nu naar een veilige elfde plaats.

Opmerkelijk:

Belangrijkste fases:

15’ Koffi verslikt zich in de controle, maar is toch nog het snelst op de bal. Hij trapt recht op De Vlamynck.

18’ GOAL! Een voorzet van Aoulad lijkt tot niets te leiden, maar Annys haalt dan toch verrassend uit en knalt de bal droog in de hoek. Westerlo op voorsprong!

37’ GOAL! Een vlijmscherpe counter van de bezoekers is meteen goed voor de gelijkmaker. Bij Westerlo lopen ze volledig uit positie en Diaby duikt op achter de verdediging. Hij trapt de bal onhoudbaar in de rechterhoek. Het staat weer gelijk!

48’ Van Langendonck kan een voorzet nog net aantikken, waardoor de bal achter Contout komt. Hij kan daardoor niet perfekt afwerken en trapt de bal voor een open doel naast.

70’ GOAL! Perfect uitgespeelde aanval van Moeskroen. Mbemba gaat voorbij zijn tegenstander en zet vanop de achterlijn laag voor. Badri komt goed voor zijn mannetje en trapt onhoudbaar binnen.

87’ GOAL! Badri beslist de wedstrijd met zijn tweede van de avond. Hij neemt de bal goed aan en laat dan Apau ter plaatse. Ook zijn afwerking is meer dan goed. Hij laat Van Langendonck geen kans.

MEER OVER VOETBAL