© BELGA

Teleurstellend Club Brugge maakt nooit aanspraak op koppositie bij Charleroi

Een vermoeid ogend Club Brugge heeft 0-0 gelijkgespeeld bij Charleroi. Blauw-zwart, dat geen enkel moment de indruk gaf de Karolo’s te kunnen afschudden, mist zo de kans om samen met Anderlecht aan de leiding te komen. De Bruggelingen zijn nu derde, op twee punten van paars-wit en eentje van AA Gent. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

wic

Club Brugge wist vooraf dat het aan een zege bij Charleroi genoeg had om samen met Anderlecht aan de leiding te komen, maar daarvoor liet trainer Michel Preud’homme verrassend wel kapitein Timmy Simons op de bank. De voormalige Rode Duivel heeft rust nodig, redeneerde MPH voor de match. Charleroi-trainer Felice Mazzu, vorige week nog benaderd door Standard, gooide zijn opstelling dan weer flink door elkaar na de 5-2 pandoering bij Lokeren.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

Club Brugge

Zo was er onder meer plaats voor debutant Mata, en dat hadden ze bij blauw-zwart bijna geweten. Na drie minuten al leverde Neeskens Kebano een gepaste voorzet af voor de inlopende Mata, maar die mikte de bal met de binnenkant van de voet naast doel. Illustratief voor de eerste helft, zo zou later blijken. Want een gretig Charleroi zowat de evenknie van Club Brugge en versierde een resem halve kansjes.

Preud’homme moet ingrijpen

Blauw-zwart kon daar aanvankelijk weinig tegenover stellen, maar na twaalf minuten pakte het toch uit met een flitsende combinatie. Vazquez-Izquierdo-De Sutter-en-weer-Vazquez lanceerden Thomas Meunier, maar de rechtsback knalde de wenkende kans voorlangs. Tien minuten later baande middenvelder Ruud Vormer zich een weg richting doel, maar net zoals enkele dagen geleden in Moeskroen bewees hij dat hij geen goalgetter is. Op het halfuur had Charleroi via Tainmont ook weer een stevige kans te pakken, maar zijn zwakke schuiver stierf op de benen van Duarte.

De tweede helft bracht weinig soelaas. Club probeerde de lakens naar zich toe te trekken, maar miste de loopacties om de Karolo’s in verlegenheid te brengen. Vijfentwintig minuten voor tijd greep Preud’homme in door kapitein Timmy Simons en Nicolas Castillo in het veld te gooien en in een 3-5-2 te gaan spelen, maar dat werkte haast averechts.

Mata knalt op paal

Eerst verraste Victor Vazquez doelman Penneteau wel bijna door nog net bij een hoge bal te kunnen, maar daarna was het alle hens aan dek voor het Brugse doel. Alweer debutant Mata legde Laurens De Bock in de luren en knalde vanop de punt van de zestien snoeihard op de buitenkant van de paal. Helemaal in het slot kon Club Brugge dan eindelijk toch wat druk ontwikkelen op het doel van Charleroi, maar tot echt grote kansen kwam het niet meer.

Door dit gelijkspel mist Club Brugge dé uitgelezen kans om samen met Anderlecht op kop te komen in de Jupiler Pro League. Het is nu pas derde, op twee punten van paars-wit en eentje van AA Gent. Charleroi, dat maar nipt boven de degradatiezone bivakkeert, bewees dat het echt wel in eerste klasse thuishoort. Het klimt één puntje weg van die rode zone.

Opmerkelijk: Lior Refaelov zat niet in de kern bij Club Brugge. De Israëliër was ziek.

Belangrijkste fases:

3’ Kebano schotelt Mata de 1-0 voor met de buitenkant van de voet, maar de debutant mist onbegrijpelijk. Hij werkte zich goed los van Izquierdo, maar kon niet op doel besluiten.

13’ Club Brugge doet het even zoals ze het alleen in Barcelona doen. Tik-tak-tik-tak door het centrum via Izquierdo, De Sutter, Vazquez en Meunier. Uiteindelijk kan de rechtsback besluiten, maar de poging gaat rakelings voorlangs. Het eerste gevaar van Club.

26’ Ruud Vormer met de mooie actie in de zestien van Charleroi. Hij dribbelt 2 man, maar trapt dan voorlangs met zijn linker. Mooie aanval van blauw-zwart.

29’ Kebano en Mata dollen met De Bock. De voorzet van Mata belandt bij Tainmont die een omhaal probeert, maar er helemaal niet in slaagt. Hij staat snel recht en gaat opnieuw zijn kans. Deze keer blokt Duarte de poging af.

70’ Castillo met een uitstekende diepe bal op Vazquez. De Spanjaard devieert de bal in één tijd naar doel, maar Penneteau heeft niet echt problemen met het schot.

72’ Het spel gaat nu goed op-en-neer. Club zet druk, maar het blijft opletten. Zo knalt Mata heel hard tegen de paal na de dubbele dribbel. Heel Mambourg trilt nog na, zo hard was de poging.

82’ Mechele is al heel de match de baas over Fauré, maar deze keer wint de aanvaller het kopduel. Ryan moet geen wereldsave uit zijn handschoenen toveren.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

MEER OVER VOETBAL