© Photo News

Wim Schamp (60) verliest strijd tegen kanker

Reclamemaker Wim Schamp is op 60-jarige leeftijd overleden, zo meldt zijn familie. Schamp vocht al maanden tegen pancreaskanker.

jns

Schamp maakte eind vorig jaar bekend dat hij aan pancreaskanker of alvleesklierkanker leed. De ziekte kent slechts een geringe kans op genezing, maar Schamp gaf blijk van vechtlust. ‘Ik ga vechten als een leeuw. De hyena’s mogen dan wel op de loer liggen, ze hebben me nog niet. Vooralsnog blijft de leeuw de baas van de dieren’, klonk het.

‘Na 11 maanden dappere strijd te hebben geleverd tegen een onoverwinnelijke tegenstander heeft Schamp met opgeheven hoofd de strijdbijl neergelegd op Allerzielen’, meldt de familie van de reclamemaker zondag.

Door de ziekte en zware behandeling moest Schamp zijn beroepsactiviteiten als communicatiespecialist stopzetten. Hij adviseerde heel wat politici en schreef verschillende boeken. De laatste grote campagne die hij voerde was uitgerekend ‘Vergroot de Hoop’, een inzamelactie van taxussnoeisel voor de productie van chemotherapieën. De actie bracht ook 370.000 euro op voor de bestrijding van kanker.

Schamp laat een vrouw en twee kinderen na. De begrafenis vindt plaats op zaterdag 8 november in de Onze Lieve Vrouwkerk in Herent.