© Photo News

Vanthoor steekt in Bakoe eindzege Blancpain GT Series op zak

Laurens Vanthoor heeft dit weekend in Bakoe de slotmanche van de Blancpain Sprint Series gewonnen. Met de Portugees Cesar Ramos was de 23-jarige Limburger in een Audi RS LMS Ultra van het Belgische team WRT de beste in beide races in de Azerbeidzjaanse hoofdstad. Die prestatie leverde hem ook de eindzege in de Blancpain GT Series op.

Vanthoor en Ramos bleven in beide reeksen de Engelsman Jonatan Adam en de Spanjaard Andy Soucek (Aston Martin Vantage) voor. De Monegasken Stéphane Ortelli en Stéphane Richelmi, teammaats van Vanthoor, werden derde in de eerste reeks, de Duitser Markus Winkelhock en de Oostenrijker Niki Mayr Melnhof derde in de tweede. Frédéric Vervisch moest met de Nieuw-Zeelander Chris Van der Drift (McLaren Boutsen Ginion Racing) met een zevende en een zesde stek vrede nemen. Enzo Ide (Audi du WRT) finishte met de Duitser René Rast als vierde in de eerste race, maar haalde in de tweede de finish niet.

In de eindstand van de Blancpain GT Series wipte Vanthoor in extremis nog over de Duitsers Maximilian Buhk (Mercedes) en Maximilian Götz (Mercedes). Die laatste is de eindwinnaar in de Sprint Series. Voor de GT Series worden zowel de Sprint- als de Endurance-wedstrijden meegeteld. Vanthoor werd eind september al primus in de Endurance Series, in de Sprint Series eindigde hij op de vierde plaats. WRT was al eindlaureaat in het teamkampioenschap Endurance en is dat nu ook algemeen.