© ISOSPORT/Claessen

Wout Van Aert imponeert ook bij beloften

Na zijn overwinning zaterdag bij de eliterenners in de Koppenbergcross heeft Wout Van Aert zondag in Zonhoven de zege behaald bij de beloften. De wereldkampioen was in de tweede manche van de Superprestige sterker dan Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck.

Het was streekrenner Quinten Hermans die als eerste de kuil indook. De renner van Telenet-Fidea kent het parcours als zijn broekzak en nam vrij snel enkele lengtes. Michael Vanthourenhout, zaterdag nog winnaar op de Koppenberg, zag het gevaar en dichtte de kloof. Vrij snel daarna kregen we drie renners aan de leiding: Vanthourenhout, wereldkampioen Van Aert en Hermans.

In een snelle wedstrijd bleef het trio een tijdlang samen, maar het was uiteindelijk Van Aert die halfweg koers de wedstrijd naar zich toe trok. Hermans moest als eerste de rol lossen. Vanthourenhout pruttelde dapper tegen, moest het gaatje laten op Van Aert, maar kwam nog terug bij de wereldkampioen.

Finaal moest Vanthourenhout evenwel Van Aert laten rijden. In de achtergrond werd Hermans bijgehaald door de broertjes Sweeck. Vanthourenhout zag Laurens Sweeck zelfs terugkomen, maar in de strijd om de tweede plek toonde de Europese kampioen zich uiteindelijk sterker.

Voor Van Aert is het zijn vierde zege van het seizoen, zijn tweede bij de beloften na winst in de Superprestige in Gieten. Bij de eliterenners won hij de Koppenbergcross en de nationale wedstrijd in Kruibeke.

De Nederlander Mathieu van der Poel was er niet bij. Hij start bij de eliterenners.