© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Weekendje Ardennen eindigt met frontale botsing: drie doden

Een vakantie in de Ardennen is zondag dramatisch geëindigd voor een groep Vlaamse toeristen. Bij een frontale botsing in Beauraing, in de provincie Namen, vielen drie dodelijke slachtoffers. Een vrouw verkeert nog steeds in levensgevaar. Het parket heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

jns

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.00 uur in de rue de Dinant in Feschaux, een deelgemeente van Beauraing. Twee auto’s botsten er frontaal op elkaar. In één van de voertuigen zat een 40-jarige man en vader, afkomstig uit Finnevaux. Hij was op slag dood.

In de tweede auto zaten drie Vlamingen. Zowel de bestuurder als de passagier op de achterbank kwamen om het leven. Een vrouw die op de passagierszetel vooraan zat, werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis van Dinant gebracht. Ze heeft meerdere breuken.

De drie slachtoffers hadden samen met vier andere Vlamingen een weekend in de Ardennen doorgebracht. Op het moment van het ongeval reden ze achter elkaar.

‘De botsing was erg zwaar. Het ongeval gebeurde na een verkeersdrempel in een kleine bocht. Waarschijnlijk is de wagen van de veertiger van de rijbaan afgeweken. Maar het is aan de expert van het parket om conclusies te trekken’, verklaarde Marc Lejeune, de burgemeester van Beauraing. Hij sprak zijn medeleven uit aan de families van de slachtoffers.

Na het ongeval werd ook de MUG-helikopter ingezet. Twee van de gewonden moesten worden bevrijd uit hun voertuig. De hulpdiensten waren tot 19.30 uur in de weer op de plek van het ongeval.