© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

IJshockeywedstrijd in Duinkerke eindigt in drama: achtjarig jongetje hersendood

Tijdens een ijshockeywedstrijd in het Franse Duinkerke is zaterdag een jonge toeschouwer geraakt door een puck die in de tribunes was gevlogen. De 8-jarige Hugo Vermeersch werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar er kon geen hulp meer baten. Zondag werd het jongetje hersendood verklaard.

Joram Nijs

De kleine Hugo was lid van de ijshockeyclub in Duinkerke. Zaterdagavond woonde hij samen met zijn familie de wedstrijd tussen Duinkerke en Reims bij toen het noodlot plots toesloeg. Een puck vloog in de tribunes op een plek die niet is afgeschermd door plexiglas. Volgens de krant La Voix du Nord trof de schijf Hugo achter het oor en kreeg hij een hartstilstand. De jongen werd opgenomen in het hospitaal van Duinkerke en in de loop van de nacht nog overgebracht naar het ziekenhuis van Lille. Daar werd hij zondagmorgen hersendood verklaard.

Bij de club is de verslagenheid erg groot. Verschillende toeschouwers verlieten zaterdag in tranen het stadion nadat de wedstrijd was stilgelegd. Zondag kwamen tientallen ouders en kinderen bloemen neerleggen aan de ijspiste.

Het parket van Duinkerke is intussen een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van het dramatische ongeval. ‘We willen nagaan of alle regels zijn nageleefd en of er geen sprake is van nalatigheid’, verklaarde procureur Eric Fouard. De videobeelden van de wedstrijd werden in beslag genomen.