© VDB

Te flauw Antwerp doet Geel nog puntje in geschenkverpakking cadeau

Antwerp pakte tegen Geel niét de tweede en meteen ook opeenvolgende thuiszege van het seizoen. Een alweer verre van imponerende Great Old leek via vroege goals van Owusu en Dom al snel de schaapjes op het droge te hebben, maar het kostte het stamnummer nog bloed, zweet en tranen én een strafschop tegen om lang de voorsprong te behouden. Tot Gielis een kwartier voor affluiten makkelijk de 2-2 en het onverhoopte punt voorbij Boeckx mikte.

STDR

Antwerp kreeg tegen Geel datgene waar de ploeg van Richard Stricker al zo lang naar snakte: een wel erg vroege voorsprong. Voorzet Dom, Owusu die te veel ruimte kreeg en Blondeel overhoeks geen schijn van een kans liet. Wat daarna volgde, was evenwel niet meer dan armtierig te noemen, al zeker aan de Geelse kant, waar haast niemand iets klaarspeelde. Voor Antwerp zette diezelfde Dom nog eens scherp voor, maar Owusu gaf deze keer niet thuis, hoewel de Ghanees daar al veel beter had moeten doen. Seconden later alweer een dansende Bosuil toen Dom de 2-0 onhoudbaar en omzeggens vanuit het niets voorbij Blondeel knalde. De Great Old was nog niet klaar met de Kempenaars en bleef zoeken naar nog meer. Maar 2-0 of niet, een hoogstaand niveau kreeg de Bosuil maar niet te zien. Integendeel: de Great Old liet het concentratieniveau danig zakken. Owusu, die nog wel meer mogelijkheden zou gaan laten liggen, leverde nog wel een gekraakt schot in bij de Geelse doelman. Aan de overkant moest Boeckx met een tik in hoekschop pas op het halfuur voor het eerst aan het werk, wat alweer veel zei over de Kempense onmacht. Antwerp kreeg kort voor de koffie datgene waar het om vroeg: een te vermijden tegendoelpunt. Cauwenberg ging onderuit in de Deurnese zestien en Kerckhofs zette de elfmeter feilloos om.

Na de rust nog meer gerommel dan voor de koffie, en een onzuiver Antwerp dan een amechtig spartelend Geel verder en te veel in de match liet komen. Güvenç rende wel alleen op Blondeel af, maar de Limburger besloot veel te flauw op de Geelse goalie. De gretig en goed ingevallen Limbombé knalde op Blondeel. Owusu zag twintig minuten voor tijd dé kans op 3-1 in corner vliegen. Ook de ingevallen Madjo-Matsingi lag op de loer. Maar Geel bleek nog lang niet dood - hoewel de eerste helft heel anders had doen vermoeden - want Gielis knikte een kwartier voor tijd nog ongehinderd de 2-2 voorbij Boeckx.

Een grote gemiste kans voor Antwerp, een gouden punt voor het onderin spartelende Geel.

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL