© IMAGEGLOBE

Gekwelde Kim Huybrechts opnieuw meteen onderuit tegen Lewis

Kim Huybrechts is er zaterdag in het Schotse Edinburgh niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van het Masters Darts (160.000 pond) te plaatsen. In de tweede editie van het invitatietoernooi met de top zestien van de wereld ging de 28-jarige Antwerpenaar in de eerste ronde met 10-4 onderuit tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis.

Lewis begon furieus aan de wedstrijd. Zo wierp hij zevenmaal triple 20 met zijn eerste zeven darts, waarna hij triple 19 miste voor een mogelijke 9-darter. Toch was het Huybrechts die met een 2-3 voorsprong de pauze inging. Lewis stond op dat moment met een gemiddelde van 106,52 per drie darts achter zijn naam, Huybrechts met 105,27. In de tweede sessie zakte onze landgenoot compleet in elkaar. Zo geraakte hij niet meer in de hoge cijfers en kon hij nog slechts één leg winnen. Lewis kende geen tegenstand meer en moest niet echt diep meer gaan om Huybrechts aan de kant te zetten. Zo eindigde de nummer een van ons land met een erg matig gemiddelde van 84,78.

Huybrechts verklaarde na de match dat hij er niet met zijn gedachten bij was. Zijn moeder heeft kanker en werd vrijdag geopereerd. ‘Ik heb mijn best gedaan, maar het was zwaar. Mijn moeder ligt op intensieve en ik kon alleen maar aan haar denken’, aldus Huybechts. ‘Iedereen wil winnen, maar op dit ogenblik heeft dit voor mij niets te betekenen.’

Ook vorig jaar ging Huybrechts er in de eerste ronde uit tegen Lewis. Die zou vervolgens pas in de finale zijn meerdere moeten erkennen in Phil Taylor.

Taylor begon zaterdag aan zijn titelverdediging met een 10-4 zege tegen Wes Newton. ‘The Power’ liet daarbij een gemiddelde van meer dan 110 per drie darts optekenen. Wereldkampioen Michael van Gerwen balanceerde op de rand van de uitschakeling. De Nederlander kwam 2-5 en 7-9 achter tegen zijn landgenoot Raymond van Barneveld, maar redde het toch nog net met 9-8.