© BELGA

Lierse met kleinste verschil onderuit tegen Gent in povere match

AA Gent heeft een slaapverwekkende wedstrijd bij Lierse met 0-1 gewonnen na een mooi doelpunt van Hannes Van der Bruggen. In de allerlaatste minuut kroop het wel door het oog van de naald, toen de tegentreffer van Bourabia nog afgekeurd werd voor buitenspel. Gent komt nu tot op één punt van Anderlecht, Lierse zakt weg naar de laatste plaats. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

wic

Weinig verrassingen in de basis bij Gent, dat in krek dezelfde opstelling als die van de match tegen Waasland-Beveren begon. Bij Lierse stonden de van blessure teruggekeerde Bensebaini en Bourabia meteen weer in de elf. Het moest wel Ngawa en Traore missen na de twee rode kaarten die het op de midweekspeeldag in Genk moest incasseren.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Lierse

AA Gent

Trainer Stojanovic had zijn pionnetjes goed neergezet tegen Gent, dat wel wilde maar geen opening vond tegen de stugge Pallieters. Integendeel, het was gaandeweg zelfs meer en meer de thuisploeg die de neus aan het venster stak. Tot Benito Raman, de afgelopen weken in bloedvorm, aan een lange ren begon. In de zestien werd hij onderuitgehaald door Arjen Swinkels, ref Lardot wees terecht naar de stip. Daniël Milicevic, al goed voor twee penaltytreffers dit seizoen zette zich achter de bal, maar kon geen drie op drie neerzetten. Zijn nochtans niet onaardig getrapte penalty werd knap gepakt door Lierse-goalie Bajkovic.

Gezapige pot zondagnamiddagvoetbal

Voor rust versierde Gent nog één aardige kans via Laurent Depoître, maar verder verviel Lierse-Gent vooral in een pot gezapig zondagmiddagvoetbal. Na rust probeerden de Buffalo’s met alweer een bedrijvige Raman even te versnellen, maar die poging verstomde algauw. De match leek af te stevenen op een logische 0-0, tot invaller Hannes Van der Bruggen, die vijf minuten eerder Milicevic was komen aflossen, iets moois uit zijn sloffen schudde. Depoître haalde de achterlijn en zag Van der Bruggen lopen, laatstgenoemde schilderde de bal met de binnenkant van zijn mindere linker prachtig in de verste winkelhaak: 0-1 met nog een kwartier op de klok.

Gelijkmaker afgekeurd

Daarna probeerde Lierse de bakens nog wel te verzetten, maar het was Gent dat op de counter nog de beste kansen versierde. Toch was het nog stevig schrikken voor de Buffalo’s toen Bourabia één minuut voor tijd een doorgekopte bal nog in doel werkte. Het mocht ref Lardot echter dankbaar zijn dat die een op het eerste zicht geldig doelpunt afkeurde voor buitenspel.

Door deze zege springt Gent in het klassement over Club Brugge, dat om 18u bij Charleroi speelt, naar de tweede plek. De Buffalo’s komen op één puntje van leider Anderlecht, waar het volgende week tegen speelt. Lierse zakt door de zeges van Waasland-Beveren en Zulte Waregem naar een troosteloze laatste plaats in het klassement, al deelt het die positie wel met Cercle Brugge. Noot: vooropgesteld dat Zulte Waregem zijn drie punten van de match bij Standard (1-2) krijgt.

Opmerkelijk: Er vielen maar liefst zeven gele kaarten.

Belangrijkste fases:

31’ Swinkels gaat in de tackle op Raman, hij raakt geen bal en Raman gaat naar de grond. Lardot wijst naar de stip. Bajkovic pakt de inzet van Milicevic. Niet slecht getrapt, maar Bajkovic met een gestrekte arm goed in zijn linkerhoek, het blijft 0-0!

45+1’ Dan toch nog een kans in deze partij. Depoitre kan vrij trappen aan de tweede paal. Hij neemt de botsende bal in één tijd, maar Bajkovic heeft een mooie reflex in huis en houdt de netten schoon.

73’ Depoitre komt goed van de zijkant naar binnen en legt terug op Van der Bruggen. De invaller plaatst de bal heerlijk en met veel beheersing in de winkelhaak.

90’ Vellios kopt de bal door naar Tahiri en die schuift aan de tweede paal binnen. Er was echter al gevlagd voor offside. De Lierse-bank wordt gek.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

MEER OVER VOETBAL