Jan Mulder: "Sorry Antwerp, ik ben een echte Beerschotfan"

“Sorry Antwerpfans, maar ik ben een echte Beerschotfan.” Dat zei voormalig Nederlands international en huidig voetbalanalist en schrijver Jan Mulder in de marge van de Boekenbeurs in Antwerpen.

Een interview met Jan Mulder is altijd een openbaring. Ook voor de camera van ATV was de flegmatieke Nederlander weer zijn jolige zelf. Mulder heeft alleszins een boon voor de stad Antwerpen. “Vroeger toen ik bij Anderlecht speelde, reed ik er bijna dagelijks dwars doorheen om naar mij thuis in Groningen te rijden.” Pas veel later heeft Mulder de stad leren kennen en appreciëren. “Dat is hier toch echt wel heel fijn hoor.”

Naast de stad heeft hij ook een fan voor een Antwerpse club, met name Beerschot. En daar is een eenvoudige reden voor: “Ze waren niet uit te staan die ellendelingen!” Als speler was Mulder vooral onder de indruk van de vurigheid van de fans van Beerschot. “Dat schitterende platte Antwerps dat je daar hoorde was toch wel heel speciaal voor iemand uit Groningen. Dat rauwe en die hartstocht voor die club! En ik hield ook van het stadion: het Kiel.”

Hoewel Mulder duidelijk partij kiest voor Beerschot blijft hij toch niet helemaal onbewogen als het om Antwerp gaat. “Onlangs reed ik langs de Bosuil. Het deed mij zelfs zeer om die bouwval daar nu te zien.” Mulder heeft vooral geweldige herinneringen aan de legendarische interlands België – Nederland die er werden gespeeld.

MEER OVER K. Beerschot V.A.