‘Knuffeldieven’ stelen portefeuille maar worden opgepakt

Een 60-jarige man is zaterdagochtend het slachtoffer geworden van een koppel ‘knuffeldieven’. In de Sint-Elisabethstraat werd het slachtoffer plots stevig vastgepakt door een voor hem onbekende man die tijdens de verwarring de portefeuille stal. Het koppel werd even later echter ingerekend.

JoRo

Zaterdag rond 8 uur, wandelde een man (60) in de Sint-Elisabethstraat op weg naar de winkel. Hij werd benaderd door een koppel. Hij kende de man en de vrouw niet. De onbekende man deed erg kameraadschappelijk tegen het slachtoffer. Op zeker moment gaf hij hem zelfs een stevige knuffel. Daarop wandelde het koppel weg richting Handelstraat, het slachtoffer vervolgde zijn weg naar de winkel.

In de winkel stelde de man vast dat zijn portefeuille uit zijn zakken was gestolen. Op dat moment besefte hij wat hem was overkomen en hij belde zijn zoon. De twee gingen op zoek naar het koppel gauwdieven. Ze troffen die aan in het premetrostation Handel. Er ontstond een discussie ter hoogte van een ticketautomaat en de politie werd erbij gehaald.

Het slachtoffer wist exact te zeggen hoeveel geld er in zijn portefeuille stak toen hij werd bestolen. De vrouwelijke verdachte had precies hetzelfde bedrag in één van haar zakken. Ze vertelde dat haar mannelijke kompaan haar kort tevoren dat geld had toegestopt. De twee verdachten werden gearresteerd. Tijdens verder nazicht werd de gestolen portefeuille teruggevonden achter de ticketautomaat waar de partijen stond te ruziën toen de politie ter plaatse kwam.

De verdachten, een man van 36 en een vrouw van 34, werden voor verder onderzoek overgebracht naar het politiekantoor. Het teruggevonden geld werd voorlopig in beslag genomen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio