© efo

Doodskisten op strand Oostende vragen aandacht voor bootvluchtelingen

De actiegroep Pozzallo Pirates heeft zondagochtend op het strand van Oostende achttien doodskisten langs de vloedlijn geplaatst. Hiermee wil de actiegroep aandacht vragen voor de vele vluchtelingen die in de Middellandse Zee het leven laten.

(kld)

Het Italiaanse eiland Lampedusa en andere eilanden in de Middellandse Zee krijgen vaak te maken met bootvluchtelingen. Mensen uit Noord-Afrika proberen in levensgevaarlijke omstandigheden Europa binnen te geraken. In oktober 2013 kwamen op die manier bijvoorbeeld 366 vluchtelingen om het leven.

Italië zette sindsdien meer middelen in om zoveel mogelijk mensenlevens te redden op de Middellandse Zee. Dat project Mare Nostrum is echter stopgezet, en wordt vervangen door het Europees initiatief Triton. De actievoerders merken op dat het nieuwe project over slechts een derde van de werkingsmiddelen van Mare Nostrum zal beschikken. Daarnaast zou er ook minder geïnvesteerd worden in echte reddingsacties. Met hun opmerkelijke actie wil de actiegroep aandacht vragen voor deze problematiek.

MEER OVER Vluchtelingencrisis