© BELGA

Eli Iserbyt triomfeert bij junioren

Eli Iserbyt heeft zondag in Zonhoven de tweede manche van de Superprestige bij de junioren op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen liet de Zwitser Johan Jacobs, zaterdag winnaar van de Koppenbergcross, en de Nederlander Jens Dekker achter zich.

dst

Iserbyt, die op de Koppenberg niet van de partij was, kende een slechte start door materiaalpech. Toch vocht hij zich terug in de wedstrijd. Iserbyt reed naar Jacobs, die vooraan alleen op pad was. De renner van het Young Telenet-Fidea Cycling Team liet de Zwitser ter plaatse en stevende andermaal af op een afgetekende solo-overwinning. Zelfs een valpartij in de kuil van Zonhoven deerde hem niet. Hij finishte met een voorsprong van 37 seconden op Jacobs.

Voor Iserbyt, toe aan zijn zevende wedstrijd van het seizoen, is het meteen ook zijn zevende zege. Hij start zaterdag als topfavoriet op het EK in het Duitse Lorsch.

Bij de nieuwelingen mocht Florian Vermeersch juichen. De renner van Lares-Doltcini finishte voor zijn ploegmaat Arno Debeir, zaterdag ook al tweede op de Koppenberg, en Arne Vrachten.