© REUTERS

Mats Hummels (Dortmund) drie weken out met voetblessure

Borussia Dortmund, tegenstander van RSC Anderlecht in de groepsfase van de Champions League, moet het drie weken zonder zijn aanvoerder Mats Hummels stellen. De Duitse international heeft een ligament in zijn rechtervoet verrekt. Dat maakte de club uit de Bundesliga zondag op zijn website bekend.

dst

De verdediger liep de blessure zaterdag op in het met 2-1 verloren competitieduel tegen landskampioen en competitieleider Bayern München.

Hummels mist door de blessure de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag, thuis tegen Galatasaray. Volgende week zondag zal hij evenmin kunnen aantreden tegen het Borussia Mönchengladbach van Thorgan Hazard en Filip Daems. Ook de Duitse nationale ploeg kan niet op hem rekenen in de EK-kwalificatiewedstrijd van 14 november tegen Gibraltar en in de vriendschappelijke oefeninterland van vier dagen later tegen Spanje.

In de Duitse eerste klasse staat de ploeg van Hummels met zeven punten op een teleurstellende 16e plaats. De prestaties van Dortmund in de Bundesliga staan in schril contrast met de resultaten van de Duitse vicekampioen in de Champions League. Op het kampioenenbal prijken de Borussen na drie speeldagen met het maximum van de punten en kunnen ze de kwalificatie voor de volgende ronde bijna niet meer mislopen.