© Patrick Van Dyck

Koor Caloroso stoomt zich klaar voor musical en popconcert

Met de musical ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ en een heus popconcert staan er twee ferme uitdagingen op het programma van het Wommelgemse kinderkoor en vocaal ensemble Caloroso. “De herfstvakantie is het ideale moment om ons op deze evenementen voor te bereiden,” vindt stichtster en dirigente Inge Sykora (39) uit Wommelgem.

Patrick Van Dyck

Twaalf jaar geleden besloot Inge Sykora te starten met een koor in Wommelgem. “Na 1 jaar behaalden we met Caloroso (Italiaans voor warm en vurig) al een eerste prijs. Dat gaf me meteen de goesting om er volop voor te gaan.”

Voor de musical ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ kan Sykora beroep doen op acteur Peter ‘Mike van Thuis’ Bastiaens. “Mijn dochter zingt ook bij Caloroso,” vertelt de Thuisacteur. “Ik maak dan ook met heel veel plezier tijd vrij voor dit project. Dat ik enkele avonden extra moet blokken op deze tekst, neem ik er graag bij.”

De musical ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ gaat door op 30 en 31 januari en op 1 februari in het Theater aan de Stroom in Antwerpen. Op 30 januari komen de kinderen van alle Wommelgemse scholen kijken. Het popconcert vindt plaats op 14 maart in zaal De Nieuwe Vrede in Berchem. Er zijn die dag 2 voorstellingen. “Meer dan waarschijnlijk gaan beide evenementen uitverkopen,” voorspelt Sykora. “Snel reserveren is dus de boodschap.”