Belgisch kampioenschap Westernrijden

Print

Foto: Margo Tilborghs

Kalmthout - In stal Ruitershof in Kalmthout kan u vandaag en morgen nog terecht voor het Belgisch kampioenschap Westernrijden.

Het is de grootste en belangrijkste internationale wedstrijd van het jaar. Deze driedaagse geeft iedereen de opportuniteit om te genieten van de pracht van de westernsport. Een samenstelling van het 'Open Belgian Championship' voor het grootste paardenras ter wereld, de Quarter Horse, samen met het Belgisch Kampioenschap voor onze beste 'All breed' (all rassen) ruiters zorgt voor een boeiend spektakel. Voor de deelnemers is het een mooie afsluiter van een lang en bewogen wedstrijdseizoen in ons Belgenlandje. Hun prestaties worden beloond met een belangrijke kampioenstitel en bijhorende medailles. Deze Show wordt gejureerd door twee befaamde en officiële AQHA 'judges': Butch Carse (USA) & Dagmar Zenker (D)

Deelnemers

Niet toevallig komen vele ruiters, die aanstalten kunnen maken op een nationale titel, uit de Antwerpse provincie. Zoals Iris Van Rompaey uit Schoten in de discipline Trail of Dylan Rijckmans bij de Jeugd. In totaal worden z'n 70 combinaties verwacht uit binnen- en buitenland die gaan strijden voor de diverse titels. Zo zijn ook deelnemers uit Nederland, Luxemburg en Duitsland.

Info: stal Ruitershof, Duffelaarstraat 8, Kalmthout. Welkom vanaf 10u.

De fotocollage werd op de eerste dag van de driedaagse genomen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio