© AP

Elektriciteitspanne zet heel Bangladesh zonder stroom

Een volledig land dat zonder elektriciteit valt. Dat is wat zaterdag gebeurde in het Zuid-Aziatische Bangladesh. De panne was te wijten aan een storing op een transmissielijn die elektriciteit vanuit buurland India importeert.

(kld, dst)

In grote delen van het land is de elektriciteitsvoorziening inmiddels hersteld. In hoofdstad Dhaka zou de stroom in de loop van zaterdagavond hersteld worden.

De panne is te wijten aan een storing op een transmissielijn die elektriciteit vanuit buurland India importeert. Met ‘krachtige generatoren’ werd rond 15 uur plaatselijke tijd (10 uur in België) opnieuw stroom geleverd in verschillende delen van Bangladesh. Het is echter niet duidelijk welke gebieden momenteel nog zonder stroom zitten. De ruim 10 miljoen inwoners van Dhaka moeten alvast nog even op hun tanden bijten.

De ziekenhuizen en de internationale luchthaven in de hoofdstad hebben op geen enkel moment zonder elektriciteit gezeten, luidt het. Daar deden de noodgeneratoren hun werk.

In het arme Bangladesh zijn stroompannes niet ongewoon. Ze zijn doorgaans te wijten aan de inefficiënte en oude infrastructuur. De vorige keer dat heel het land zonder stroom viel, was in 2007. Dat was toen te wijten aan de doortocht van een cycloon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER