Nieuwe club in Damstation

Initiatiefnemer Vincent Anthony Ekwunor voor het oude station. Foto: Koen De Beuckeleer

Jonge ondernemers bouwen voormalige D-Club helemaal om

Nieuwe club in Damstation

Print
Antwerpen -

Met LA GARE 27 willen drie ondernemende jongemannen het oude treinstation aan het Damplein opnieuw leven inblazen. “We willen meer zijn dan the next club in town”, klinkt het.

Het geklasseerde neogotische treinstation aan het Damplein wordt vanaf zaterdag omgetoverd tot een hippe feesttent. Sinds het faillissement van de vorige eigenaar, de D-CLUB, stond het pand er wat troosteloos bij. Maar zaterdag laten enkele jonge wolven het voormalige station weer helemaal opleven.

“Waar de D-CLUB de kaart van het gay-publiek trok, gooien wij alle registers open”, zegt mede-initiatiefnemer Vincent Anthony Ekwunor (24).

Samen met enkele vrienden bouwkwunor de voorbije jaren een stevige reputatie op in het Antwerpse nachtleven.

Na geslaagde feestjes in discotheek NOXX werden ze de vaste organisatoren van de donderdagavonden in Café d’Anvers, en de vrijdagavondfeestjes in Club Roxy. “Een eigen pand was voor ons een logische volgende stap”, klinkt het.

De jonge uitbaters van LA GARE27 willen de geschiedenis van het voormalige treinstation niet verloochenen. “Niet alleen de naam verwijst naar het stationsverleden, maar ook binnen willen we een soort wagongevoel creëren”, klinkt het.

Zaterdag om 23u wordt LAGARE27 geopend met een stevig feestje.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio