Vijf jaar cel geëist tegen man die minstens 41 mensen oplichtte

Een 40-jarige man uit Buggenhout moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Mechelen verantwoorden voor 41 feiten van oplichting.

jva

Volgens het Openbaar Ministerie verkocht de veertiger telkens dingen die niet zijn eigendom waren, waaronder tickets voor Tomorrowland, muziek- of dj-installaties en auto’s die hij gehuurd had, en een vervangwagen. Ook verhuurde hij woningen of appartementen die niet van hem waren. Telkens incasseerde hij de voorschotten, maar verdween hij nadien van de radar.

Daarnaast betaalde hij huur noch de nutsvoorzieningen voor een woning waarin hij zes maanden verbleef, verliet hij hotels zonder te betalen en reed hij bij benzinestations weg zonder te betalen. Hij haalde zonder toestemming geld van de bankrekening van zijn toenmalige partner en hij vervalste haar handtekening zodat een contract bij Telenet op haar naam opgemaakt werd.

Een van de advocaten van de verdediging verwoordde het als volgt: ‘De man heeft slechts één levenswijze: ik betaal niks’. Volgens zijn verdediging had hij het moeilijk na de breuk met zijn ex en heeft hij zijn leven inmiddels weer op de rails.

Het Openbaar Ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar omdat de beklaagde in het verleden gelijkaardige misdrijven pleegde. De man gaf alle feiten toe.