Komiek gaat offline (5): “ik voel me als bij de Amish”

Print
Komiek gaat offline (5): “ik voel me als bij de Amish”

Foto: GVA

Antwerpen - Youssef El Mousaoui, Antwerps comedian, telt af naar het eind van zijn twee maanden durend social media-verbod. Hij gaat niet op Facebook, Twitter of andere kanalen. Van ‘heavy user’ werd hij in één klap social media-paria. Hij laat zich sponsoren en besteedt het geld aan hulp voor daklozen. Volg hier zijn belevenissen.

Youssef, hoe lang nog?

Nog 11 dagen eigenlijk en dan ben ik toch wel stiekem een beetje bij dat ik er terug op mag. Ben precies aan het uitkijken naar het suikerfeest.

Hoe voel je je ondertussen?

Bwa ik kan me zo aansluiten bij een Amish gezin. Dat is het gevoel dat ik nu heb, nog zo een maand en ik verander van geloof. Wat ben je met een smartphone als je niet online mag, niets! Maar er zijn ook nog voordelen, de batterij van je gsm word niet plat, dus je bespaart daarmee electriciteit, je hebt dan ook geen dates via tinder omdat je daar een fb account voor nodig hebt , dus je bespaart dan ook benzine, drank en tips. Je moet er dus dan ook niet altijd goed uit zien, dus je bespaart dan weer tubes tandpasta, douchegel en scheerschuim. Je moet dan ook minder inkopen gaan doen voor thuis, aja want er is geen bezoek meer. Dus stroom wordt onnodig. Je kan tot minstens 2000 euro per jaar besparen als je niet op de sociale media komt . Ik denk dat dus sociale media je dus dakloos kan maken.

Op welke manier ben je nog wél op internet actief?

Wel ik google nog wel veel om te zien wie waar nog speelt, om het zowat een beetje te volgen. Vroeger via Facebook zag ik alles in het nieuwsoverzicht, dus nu moet ik alles manueel gaan opzoeken, is wel tijdrovend. Gisteren nog gaan kijken naar Jimmy Carr, bijna vergeten had een vriend mij niet gebeld, want gelukkig heb ik er nog die bellen.

Al nagedacht hoe je je herintrede gaat vieren?

Ja door 24u online te blijven. :) Want ik verwacht toch wel wat berichten in mijn inbox, dus ga er wel mijn tijd in steken om ze te beantwoorden.

Komt er nog geld binnen voor je daklozenproject?

Wel, heel sporadisch komt er nog wat geld binnen, maar ik denk dat de meesten wachten tot ik terug ben. Krijg nog regelmatig kleding dat ik uitdeel. Maar deze week vlieg ik er terug in. Terug wat daklozen gaan bezoeken, want de voorbije weken had ik het druk met school- en avondvoorstellingen.

MEEST RECENT