© Patrick Hattori

Sugar Jackson in zware financiële problemen: zelfs huis staat te koop

Sugar Jackson krijgt geen bokslicentie meer, waardoor hij zijn beroep niet langer kan uitvoeren, en dat heeft verregaande financiële gevolgen.

mige

‘De Vlaamse boksliga weigert mijn bokslicentie terug te geven sinds ik na mijn laatste kamp gezondheidsproblemen kreeg. Maar ondertussen heb ik twee oogoperaties achter de rug en onderzoeken aan mijn ogen en hersenen wijzen uit dat alles oké is. Ik zou weer mogen boksen, maar ze willen me die kans niet geven. Mijn manager is nu aan het bekijken wat we kunnen doen’, vertelt Sugar Jackson in Story.

‘Als compensatie voor mijn werkloosheid heb ik uitzendwerk gedaan, zoals elektriciteitswerken, maar dat viel moeilijk te combineren met het boksen. Soms moest ik ‘s avonds werken, terwijl ik wilde trainen. Ik ben nu ingeschreven voor een opleiding tot veiligheidsagent. Momenteel staat ons huis te koop omdat we de lening niet meer kunnen afbetalen. Er is een koper, maar het contract moet nog getekend worden. Normaal gezien moeten we tegen februari uit ons huis. Het doet zeker pijn. En waar moeten we heen? Met twee kinderen is het moeilijk om in een appartement te gaan wonen.’