© vrt

© pn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jef Martens opnieuw in de studio met Will.i.am

Dj en producer Jef Martens (39), die in het voorjaar in de jury zetelde van Eurosong 2014, zit opnieuw in de studio met Will.i.am, de frontman van de Amerikaanse hitformatie Black Eyed Peas. ‘We werken aan een enorm coole song, die voor 95 procent klaar is’, vertelt hij.

bpr

In het verleden bleek al dat die samenwerking potten kan breken. Het nummer Scream & Shout, dat Martens mee schreef en producete voor Will.i.am en Britney Spears, werd in 2012 een wereldwijde nummer 1-hit.

Martens werkte tevens mee aan de nieuwe single van de gerenommeerde Franse dj Cedric Gervais, die al een Grammy op de schoorsteen heeft. Die wordt eerstdaags wereldwijd uitgebracht via platenmaatschappij Universal. Én hij legt momenteel de laatste hand aan een samenwerking tussen zijn dj-alias Basto en de Britse zangeres Natasha Bedingfield, bekend van onder meer These Words.

Jef Martens werd vooral bekend door de muziekformatie Lazy Jay, waar ook zijn broer Toon deel van uitmaakt. Lazy Jay kwam in de schijnwerpers toen de Amerikaanse rapper Azealia Banks zonder toestemming een sample had gebruikt uit hun Float My Boat om haar nummer 212 te pimpen. De broers en Azealia Banks sloten daarover uiteindelijk een deal.