© BELGA

Van der Plaetsen kiest voor chemotherapie

Thomas Van der Plaetsen heeft gekozen voor de nabehandeling chemotherapie, om de kans op herval na zijn teelbalkanker tot een minimum te herleiden, zo laat zijn management maandag weten.

jvh

‘Thomas heeft zich de laatste weken grondig geïnformeerd met betrekking tot zijn gezondheidstoestand en heeft na lang beraad gekozen voor een nabehandeling chemotherapie. Deze nabehandeling moet de kans tot herval tot een minimum herleiden. Na de behandeling is het de bedoeling dat Thomas zich opnieuw voor 100 procent concentreert op zijn verdere topsportcarrière’, klonk het in de mededeling.

Van der Plaetsen werd drie weken geleden met succes geopereerd aan een tumor in de teelbal. Uit de biopsie van het gezwel bleek het om een kwaadaardig gezwel te gaan, dat zich nog in een heel vroeg stadium bevindt. Daardoor was er hoop dat nabehandeling niet noodzakelijk zou zijn.

Op 1 oktober raakte bekend dat Van der Plaetsen begin september een positieve dopingtest had afgelegd. Bij een controle werd in zijn lichaam humaan chorion gonadotrofine (HCG), een zwangerschapshormoon, aangetroffen. De meerkamper werd onmiddellijk voorlopig geschorst door de Vlaamse Gemeenschap maar een dag later bleek de positieve test een gevolg van een gezwel in zijn teelbal. Op een persconferentie haalde Van der Plaetsen vervolgens hard uit naar het antidopingagentschap NADO Vlaanderen en naar de pers omdat hij ten onrechte als dopingzondaar was afgeschilderd.

Meer sportnieuws