"Antwerps Veloproject kan ook met steps"

Ferre Van den Brande met zijn stepvrienden. Foto: Dirk Van de Velde

"Antwerps Veloproject kan ook met steps"

Print
Antwerpen / Kapellen - Kapellenaar en fervent stepper Ferre van de Brande heeft een goed idee om het Velosysteem op een goedkope manier uit te breiden. “Een step is een veilig, goedkoop en aangenaam vervoersmiddel voor in de stad”, zegt hij.

“Voor 300 euro heb je al een degelijke step, dus veel goedkoper dan een gewone fiets en al zeker dan een elektrische. Veilig is het zeker ook, want bij het minste gevaar sta je meteen weer met je twee voeten op de grond. Volgens het verkeersreglement mag je trouwens met de step over het voetpad, een groot voordeel om je in een drukke stad snel voort te bewegen. Bovendien is het ideaal om korte afstanden te overbruggen, en precies daarvoor blijkt de Velo te worden gebruikt.”

Ferre van de Brande is ook voorzitter van de Belgische Stepbond. “De Nederlandse Autoped Federatie bestaat al dertig jaar, wij zitten nog in de opstartfase. We willen de step, ook kickbike, autoped of trottinet genoemd, ook als recreatieve en sportieve bezigheid op de kaart zetten.”

Schepen Koen Kennis vindt het voorstel van de step een leuk idee, maar vraagt zich af of de steps beschikbaar zijn voor een deelfietssysteem. “Als de step vooral voor korte afstanden ideaal is, vrees ik voor de toepasbaarheid in Antwerpen. Wij zoeken het Velosysteem immers uit te breiden naar de wijken buiten de Ring.”

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio