Peter Genyn ontvangen op het kasteel in Laken

Print
Kalmthout - Tweehonderd topsporters zijn ontvangen op het kasteel in Laken. Het waren allemaal atleten die goed gepresteerd hebben op grote evenementen dit jaar en vorig jaar, zoals de winterspelen in Sotsji, het EK atletiek en de paralympische spelen.

Onder hen ook rolstoelatleet Peter Genyn (37) uit Kalmthout die op het Europese kampioenschap in het Welshe Swansea tweemaal zilver behaalde op de 100 en 400 meter. Genyn, die sinds zijn zestiende paraplegisch is aan armen en benen en in een rolstoel zit, speelde sindsdien rolstoelrugby en behaalde daarmee ettelijke medailles in binnen- en buitenland. In november vorig jaar moest hij wegens een beenbreuk de rolstoelrugby vaarwel zeggen. Een zware noot om te kraken, maar op aanraden van zijn coach vond hij een nieuwe sportieve uitdaging in het rolstoelsprinten. “Ik was altijd al de snelste in het rolstoelrugby en het sprinten is daarom een goed alternatief”, zegt de atleet.

Felicitaties

Er was zoveel volk dat koning Filip en koningin Mathilde apart met de mensen gingen praten om zoveel mogelijk atleten te kunnen feliciteren.

“Het was een hele eer om ontvangen te worden op het paleis”, zegt Peter Genyn. “Ik voelde mij vereerd om in het rijtje van beste sporters te mogen zitten. Ik werd door de voorzitter van het Belgian Paralympic Comité aan de koning en koningin voorgesteld. De koning was onder de indruk dat ik als debutant op de Europese kampioenschappen twee zilveren medailles behaalde. Hij wenst me nog veel succes en hoopte nog veel van me te horen. Koningin Mathilde pikte nog in op het feit dat ik rugby speelde en dat ze nog op de paralympic in Athene naar ons land was komen zien en was nog steeds onder de indruk.”

U kan Peter Genyn volgen via Facebook: Peter Genyn Fanpage

Foto’s: Veerle Laurens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio